Sladká jídla nejsou vhodná, jelikož většinou obsahují mnoho jednoduchých cukrů, tuků a nízký podíl bílkovin, proto tolik nezasytí a brzy zase budete mít hlad. Smažená jídla také obsahují mnoho tuku, který s sebou nese i spoustu energie, a při jeho nesprávném použití mohou vznikat pro tělo nevhodné látky. Nevybírejte si tedy smažená jídla ani smažené přílohy. Zbystřit se vyplatí také u smetanových omáček, tučných sýrů, slaniny apod.
Pokud pokrm neobsahuje zeleninu vařenou či syrovou sám o sobě, je vhodné si přiobjednat malý salát.
Mezi nejvhodnější přílohy patří: vařené brambory, dušená rýže, těstoviny, bulgur či kuskus.
Nebojte se poprosit obsluhu o obměnu vašeho pokrmu. Například místo hranolek požádejte o brambory, místo knedlíků o rýži, u „vepřa knedla zela“ si dejte jen poloviční porci knedlíků a místo toho poproste o dvojitou porci zelí apod.