Důležité je také nabízet nesmažený vegetariánský či veganský pokrm, čímž je opět možné oslovit větší množství potenciálních strávníků. Provozovny tím také podpoří bourání mýtu o nemožnosti chutného a sytého obědu bez masa a brambor.
Součástí příloh by měly být i luštěniny jako hrách, cizrna, nebo čočka a fazole, jejichž druhů je nespočet. Další možností je také zařadit celozrnné alternativy (například těstoviny) nebo pseudoobiloviny jako jsou pohanka, bulgur či quinoa, které napomáhají činnosti trávícího traktu či krevního oběhu a zabezpečují tak správné vstřebávání vitamínů a proudění krve. Díky nim nebude zákazníkovi po jídle „těžko“, ale bude mít pocit lehkosti a chuť do dalších aktivit.
Na jídelním lístku by mělo být alespoň dvakrát za týden jídlo z ryb nebo již zmiňovaných luštěnin jako hlavní složky. To proto, že na konzumaci těchto potravin se často zapomíná, ačkoliv jsou zdraví prospěšné v nezanedbatelné míře. Známé jsou kupříkladu pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index.